
Cele mai frecvente tehnici chirurgicale orale sunt: extractiile, rezectiile apicale, regularizarea crestelor alveolare, gingivectomii, gingivo alveoloplastia.
Uneori, inainte de implantul dentar este necesar sa se faca o intervenție chirurgicala suplimentara (numita sinus lift, adica ridicarea membranei sinusale) pentru a obtine, in zona arcadei superioare o masa osoasa cu adancimea si latimea necesare sau spatiul necesar inserarii implantului dentar.
EXTRACTIE SAU TRATAMENT DE CANAL ?
NOI VA AJUTAM SA FACETI ALEGEREA CEA BUNA.
Extractia unui dinte se poate dovedi necesara in caz de malpozitionare dentara. Adesea acesta poate fi cazul maselei de minte care nu are tot spatiul necesar eruptiei. Extractia este necesara si in cazurile de parodontita avansata in care exista o pierdere semnificativa a suportului osos si o inflamatie cronica a tesutului gingival. Un dinte poate fi extras si in cazurile clasificate ca imposibil de restaurat atunci cand, de exemplu, o carie sau o fractura a ajuns profund in radacina.
Tratamentul de canal radicular devine prima alegere atunci cand un dinte devine excesiv de dureros. Vorbim in acest caz de necroza, gangrena pulpara sau de o pulpita ireversibila. Aceasta durere este adesea asociata unei presiuni crescute in interiorul camerei pulpare ce se raspandeste la tot osul maxilarului si ajunge sa provoace in cele din urma umflarea la nivelui fetei. Tratamentul presupune indepartarea resturilor din nervul descompus, curatarea, dezinfectarea, sigilarea si umplerea radacinii pentru a preveni revenirea inflamatiei.
