In aceasta perioada derulam OFERTA LA APARATUL DENTAR FIX METALIC 2200 de lei in loc de 2500 de lei. Detalii in pagina noastra de OFERTE.
Un tratament ortodontic eficient pentru o aliniere optima a dintilor!
Ortodontia este stiinta care studiaza si permite realizarea unei bune alinieri a dintilor pe arcada. Aparatele ortodontice pot fi fixe sau mobile iar durata tratamentului se poate extinde pe o perioada de doi ani.
Indiferent de varsta, tratamentul ortodontic previne uzura pe termen lung a dintilor si a maxilarului, pe langa faptul ca el contribuie la aspectul armonios al fetei.
Dintii sau maxilarele pozitionate necorespunzator pot interfera cu confortul sau va pot afecta increderea in sine. Tratamentul ortodontic cu profesionistii nostri va poate ajusta mal-pozitionarea dentara si poate alinia dinții.
In clinica noastra oferim tratamente ortodontice personalizate pentru copii si adulti. Tratamentul personalizat va permite sa obtineti un zambet estetic si o bunastare interioara. Ortodontii nostri folosesc cele mai noi tehnologii si va ofera diverse tratamente ortodontice în functie de situatia initiala si de rezultatul dorit.
Tratamente discrete sunt disponibile pentru adulti și tinerii adulti pentru a obtine o dantura simetrica si perfect aliniata!
Criterii implicate in costul unui aparat dentar
Costul unui aparat dentar poate fi variabil in functie de durata tratamentului si de dificultatea tehnica specifica a tratamentului.
In urma cu ceva timp aparatele dentare erau considerate un lux iar raspunsul la intrebarea “cat costa un aparat dentar ?” ii punea pe ganduri pe unii pacienti. Astazi insa tot mai multe persoane apeleaza la ele iar faptul ca este aproape un trend ii încurajeaza si pe cei mai nehotarati. In plus, gratie tehnologiei poti opta pentru purtarea unui aparat dentar si la varste mai inaintate, nu numai in perioada copilariei.
Purtate de tot mai multi adulti, aparatele dentare nu mai sunt apanajul copiilor/ adolescentilor. Multe persoane primesc un tratament ortodontic la varsta adulta pentru a-si face dantura mai estetica. Totusi, motivul nu este intotdeauna doar estetic deoarece unii oameni se vad obligati sa poarte un aparat pentru a evita probleme mai serioase cum ar fi slabirea si apoi pierderea dintilor.
Vesti bune ! s-au facut multe progrese pentru a face dispozitivele mai putin vizibile … insa aceasta implica un cost!
Tipuri de aparate ortodontice :
Aparatele dentare au rolul de a corecta incongruentele dento-alveolare si de a corecta muscatura care, altminteri, poate genera probleme mult mai serioase pe termen lung. Aceasta corectie se realizeaza prin presiune continua asupra dintilor pentru o perioada determinata de timp, fapt ce le induce o miscare controlata intr-o anumita directie.
Pozitii anormale ale dintilor, spatieri si inghesuiri dentare, disproportionare la nivelul aparatului dento-maxilar, arcade ingustate, sunt anomalii din ce in ce mai frecvent intalnite in zilele noastre. Tratamentul lor este necesar atat din motive estetice cat si din motive de sanatate buco-maxilo-dento-faciala. Daca sunt lasate netratate, aceste nereguli pot conduce la probleme de ordin fizionomic, probleme la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, la boala parodontala etc.
La copii aparatul dentar poate fi aplicat incepand cu varsta de 6-7 ani dar nu mai devreme de aceasta varsta.
Dupa modul de ancorare putem distinge urmatoarele tipuri de aparate ortodontice:
- Aparate ortodontice mobilizabile (placile ortodontice) care se monteaza cu ajutorul elementelor de ancorare.
- Aparate ortodontice mobile (functionale) care sunt aparatele ortodontice fara elemente de ancorare.
- Aparate dentare fixe care sunt fixate la arcada dentara prin cimentari si colare.
1. Aparatele ortodontice mobilizabile
Avantajele purtarii aparatelor ortodontice mobilizabile:
- ajuta la dezvoltarea maxilarului si a mandibulei
- nu se resimte o actiune dureroasa
- reparatiile si schimbarile se fac usor
- rezolva problema inghesuirii si a eruptiilor dentare anormale
- ajuta la crearea spatiului necesar pentru ca dintii sa erupa
- se pot aplica de la o varsta frageda
- igiena este usor de intretinut in conditii optime, sunt usor de indepartat din cavitatea bucala
- cost redus
Dezavantajele purtarii aparatelor ortodontice mobilizabile:
- ca orice aparat dentar, si acesta poate crea un usor disconfort la inceput dar care va disparea în cateva zile
- posibilitatea deformarii unor elemente la o manevrare neatenta
- trebuie igienizat in fiecare zi
Indicatii de purtare a aparatului:
- se recomanda purtarea lui pe tot parcursul zilei si al noptii cu mentiunea ca se indepartreaza doar pe durata meselor principale (nu se va purta in timpul mesei)
- nu se va intrerupe purtarea lui nici macar o zi, existand risc de recidiva
- in timpul meselor aparatul se va depozita in cutiuta lui speciala
2. Aparatele mobile (functionale)
Sunt structuri fara sisteme de ancorare si care actioneaza cu ajutorul musculaturii. Majoritatea aparatelor functionale sunt purtate pentru a corecta functiile aparatului buco-maxilo-facial, de cele mai multe ori disfunctiile incluzand o pozitie anormala a mandibulei si a maxilarului. Tratamentul ortodontic cu un aparat functional dureaza cel putin 6 luni – un an pentru ca dentitia, musculatura si articulatia temporo-mandibulara necesita timp pentru acomodare si mai ales pozitionare corecta. In cazul in care este necesar se poate trece la o varianta de tratament fix (aceasta decizie este luata de catre medicul ortodont)
3. Aparatele dentare fixe
In functie de materialele componente, aparate dentare fixe pot fi din materiale nemetalice (safir, ceramic) sau metalice. In fapt, acest factor determina costul unui aparat dentar.
Cele mai cunoscute aparate dentare sunt cele clasice, fixe, cu bracket-uri pe fata vizibila a dintilor si care se pot aplica in momentul in care apare dentitia definitiva totala. Aparatele dentare fixe sunt recomandate pentru tratarea disfunctiilor dintilor permanenti. Aparatele dentare fixe sunt de mai multe tipuri: aparat dentar metalic, aparat dentar ceramic, aparat dentar de safir și aparat dentar invizibil. In principiu, toate aparatele dentare fixe acționeaza la fel, singura diferenta fiind cea legata de gradul de vizibilitate, de unde si diferenta de pret intre ele.
Durata medie a tratamentului este de 1 an si jumatate – doi insa, in functie de complexitatea si gravitatea cazului tratat se poate extinde pana la cativa ani.
Avantajele purtarii aparatului dentar fix:
- Repozitionare controlata
- Posibilitate de utilizare inca din perioada copilariei
- Obtinerea unor rezultate de durata
- Tratament mai rapid
Dezavantajele purtarii aparatului dentar fix:
- este necesara purtarea aparatului 24/24 ore
- usor disconfort și sensibilitate dentara in primele zile
- necesita evitarea alimentelor de consistenta dura, lipicioase
- igenizarea dentara este ceva mai dificila
Asadar, raspunsul la intrebarea ,,cat costa un aparat dentar?” depinde de cei cativa factori care au fost elucidati mai sus.