Endodontie Buzau

 

UTILIZAREA LASERULUI IN ENDODONTIE

 
Astazi, tehnologia laser inovativa se bucura de o reputatie excelenta in multe arii de aplicatie din domeniul stomatologic printre care si endodontia.

Tratamentul endodontic clasic actioneaza asupra florei bacteriene din spatiul endodontic impiedicand raspandirea acesteia, pentru a crea conditii adecvate de vindecare a proceselor periapicale. 
Sistemul canalicular al dintelui este extrem de complex, din canalul principal emergand numeroase canale laterale si accesorii. Bacteriile contamineaza intreg sistemul endodontic si, desi lavajul cu hipoclorit de sodiu se considera eficient, solutiile nu pot patrunde in toate aceste canale, ramanand cantonate intr-un numar semnificativ, bacterii ce pot provoca, in timp, recidive. 

Tratamentele de canal au acum o rata de succes mai ridicata datorita sterilizarii canalelor cu laserul.

 

AVANTAJELE UTILIZARII LASERULUI IN ENDODONTIE: 

‌• Efect bactericid mult superior metodelor traditionale mai ales prin puterea luminii laserului de a patrunde in aproape intregul sitem endodontic al dintelui;
‌• reducerea semnificativa a disconfortului pe care il poate resimti pacientul in urma tratamentului de canal;
‌• eficienta maxima in prevenirea unor posibile reacutizari ale patologiei periapicale.

Realizarea conditiilor necesare pentru o obturare tridimensionala a canalului radicular cu obtinerea unei ermetizari perfecte, apical si coronar, vor duce in timp la stimularea proceselor regenerative si in final la vindecarea tesuturilor periapicale. 

🌸 🌸 🌸

Termenul „endodontie” provine din limba greaca si s-a format prin anexarea a doua cuvinte: „endo” (interior) și „dontia” (dinte); endodontia este, prin urmare, preocupata de tratamentul afectiunilor gasite in interiorul dintelui, mai precis in pulpa dentara. 

‌Endodontia este disciplina dentara care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul patologiilor pulpei dentare.

Adresa

‌Bd. Nicolae Balcescu, bloc Camelia, parter (vis-à-vis de Scoala Generala nr. 1) ‌ ‌Reper : la doi pasi de Casa Casatoriilor

Phone

Fix: +40 338 408 398
‌Mobil : 0758 807 777

Email

office@dentexpertbuzau.ro

Solicita o programare